1. Cultura de afin
Afinul este un arbust apreciat mult pentru fructele sale care se consumă în stare proaspătă sau prelucrate sub formă de suc, sirop, dulceață, afinată, vin dar și pentru valoarea terapeutică a fructelor și frunzelor, având o serie de utilizări medicinale în tratarea unor afecțiuni ale stomacului și intestinului, ale aparatului urinar, în diabet, în
ameliorarea și creșterea acuității vizuale. Fructele de afin (afinele) sunt bogate în zaharuri, vitamine, săruri minerale, substanțe tanante ș.a.
<<Descarcă>>


2. Cultura de căpsun
Căpșunul este una dintre speciile pomicole care prezintă un interes economic și alimentar deosebit, datorită potențialului mare de producție, calității fructelor, conținutului ridicat în vitamina C și de alte substanțe utile în alimentație.
<<Descarcă>>


3. Cultura de cătină
Cătina albă este unul dintre arbuștii de mare valoare, atât în flora spontană, cât și cultivată, datorită importanței fructelor în industria farmaceutică, alimentară, în silvicultură, agricultură, cosmetică, dar și ca plantă ornamentală.
<<Descarcă>>


4. Cultura de lavandă
Agricultorii români sunt din ce în ce mai interesați să cultive lavanda, o plantă supranumită „aurul mov”, deoarece profiturile pe care le pot obține în urma acestor culturi sunt relativ mari în comparație cu sumele investite. Mai mult decât atât, lavanda se pretează foarte bine pentru cei care nu dispun de suprafețe prea mari.
<<Descarcă>>


5. Cultura de zmeur
Zmeurul este un semiarbust valoros şi tot mai căutat de producătorii agricoli, deoarece asigură producţii timpurii şi de calitate, care se valorifică bine pe pieţele marilor oraşe. Deşi zmeurul creşte şi fructifică bine în flora spontană, cel cultivat îşi maturează mai devreme fructele şi are calitate mai bună.
<<Descarcă>>